Subtropisch zwembad

Gepost op: 11 oktober 2018

Als je lekker wilt zwemmen is het tegenwoordig helemaal niet meer nodig dat het lekker weer is. Er zijn immers vele indoor zwembaden waar je naar hartenlust baantjes kan trekken of lekker van de duikplank kan springen. Deze zwembaden zijn verwarmd en overdekt. Dus of het nou regent, sneeuwt of vriest, het maakt niet uit. Zwemmen kan altijd in een overdekt zwembad. Maar naast een overdekt zwembad is er nog een andere categorie zwembad te benoemen: het subtropisch zwembad. Het subtropisch zwembad is een overtreffende trap ten opzichte van het standaard overdekte zwembad. 

Inrichting 

Een subtropisch zwembad is vaak zodanig ingericht dat het een natuurlijk paradijs nabootst. Dit betekent dus niet zomaar een rechthoekig voorverwarmd zwembad, maar een heus zwemparadijs. De vorm is vaak, net als in de natuur, glooiend van aard. De aankleding is ook niet te vergelijken. Daar waar er bij een normaal overdekt zwembad slechts badtegels zijn, is er bij een subtropisch zwembad sprake van een heuse oase in de vorm van palmbomen, natuurlijk uitziende rotsen, planten en vaak zelfs vogelgeluiden. Ook heeft het zwembad vaak een parcours met een versnelde waterstroom, waar op een mat, zwemband of gewoon zelfstandig doorheen kan worden gezwommen. Ook watervallen behoren tot de inrichting.   

Glijbanen 

Naast bovenstaande kenmerken, kenmerkt een subtropisch zwembad zich nog meer door de grote variatie aan waterglijbanen. Deze glijbanen zijn vaak tientallen tot soms wel honderden meters langs. Zo zijn er de wildwaterbanen die allerlei bochten en krullen maken door het hele complex. Vaak is er zelfs nog een afslag naar buiten het complex voor een optimale beleving, om uiteindelijk weer terug te belanden in het water in het zwembad. Andere glijbanen zijn er juist op gericht om zo hoog en zo stijl mogelijk te gaan. Hierdoor kunnen de snelheidsliefhebbers met grote snelheid naar beneden razen.   

Golven 

Naast al deze spectaculaire voorzieningen, bestaat er vaak ook een natuurgetrouwe nabootsing van golven zoals die in de oceaan voorkomen. Gedurende een aantal minuten wordt deze optie geactiveerd. Ook voor liefhebbers van rust en relaxtheid is er veel te beleven. Zo zijn er secties waar er warme bubbelbaden aanwezig zijn, voor de stille genieters. Daarnaast zijn er vaak ook mogelijkheden om plaats te nemen onder een zonnebank voor wie dat graag wil. Ook zijn veel van dit soort zwembaden uitgerust met speciale cabines, waar een heus stoombad kan worden genoten. Stoomcabines kunnen in vele varianten worden genomen, bijvoorbeeld met mint of kruidenextracten. Stoomcabines hebben hetzelfde effect als de traditionele sauna. Het opent de poriën en reinigt de huid. Voor wie een dagje wilt ontspannen en dan het liefst onder één dak, is een gang naar een subtropisch zwembad als Bad Hesselingen een logische keuze.

Delen

Eva's beauty & fashion blog

Goededag, Ik ben Eva. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in beauty en fashion. Ik probeer altijd bij te blijven met de nieuwste fashiontrends, al is dit heel lastig. Mij is namelijk opgevallen dat de fashion in Nederland heel anders is dan in andere westerse landen. Nederland heeft zo ook zijn eigen fashionstyle. Erg leuk natuurlijk want iedereen loopt er weer anders bij. Hoe hard grote winkelketes proberen om mee te draaien met wat de jeugd van tegenwoordig draagt, het zal ze niet lukken om volledig bij te blijven. Als je dus geïnteresseerd bent in de laatste kledingstijl zou je er goed aan doen mijn blog te blijven lezen. Verder behandel ik in deze blog stukjes over make-up en haar en deel ik linkjes naar interessante bedrijven en fashionistas. Veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen