Haar en uiterlijk: haarwerken

Gepost op: 12 mei 2017

Eén van de dingen die vooral vrouwen belangrijk vinden in het uiterlijk is het kapsel. Met een mooie bos haar zien de meeste mensen er aantrekkelijk uit. Het kan echter zijn dat door bepaalde ziektes de haren uitvallen en er kale plekken te zien zijn. Haarwerken zijn bedoeld voor mensen met kale plekken maar kan ook voor iemand zijn die niet veel haar heeft en graag een wat vollere bos wil. Het haar kan van nature dun zijn. Met een goed passend haarwerk kan er een heel ander uiterlijk worden gecreëerd. Zo rond ons dertigste levensjaar kunnen we al kaalheid gaan vertonen. Vooral mannen zijn hier debet aan. Alopecia (kaalheid) is een typische mannenaangelegenheid. Hoewel ook vrouwen tussen hun 30e en 60e levensjaar dunner haar krijgen zijn zij met 55% toch nog in de minderheid ten opzichte van de mannen, 70%.

Een haarwerk aanschaffen

Haarwerken kunnen door iedereen worden aangeschaft. Door mannen die al vroeg kaal worden en zich daar niet prettig bij voelen maar ook bij alopecia areata (aandoening die kale plekken gaat vertonen). Door brandwonden op het hoofd kan het zijn dat het haar niet meer terugkomt. Kaalheid door littekens of een ongeluk kunnen ook met een goed haarstuk worden opgelost. Heeft u een hoofdhuid die snel geïrriteerd raakt, dan is het minder geschikt om een haarstuk te dragen.

Soorten haar

In de jaren '60 en '70 werden er wel pruiken gezien die helemaal bestonden uit synthetisch materiaal. De nylon pruiken waren eigenlijk om af en toe een andere coupe te dragen of een andere kleur. Tegenwoordig wordt echt mensenhaar gebruikt, ook wel gecombineerd met synthetische haren. Natuurlijk haar is in verschillende soorten onder te verdelen. Mongloide haar (Sino en Austronesisch) heeft een hele andere struktuur dan negroïde haar. Europees haar is sterk en dik. Dit is de meest aangewezen soort waar haarwerken van worden gemaakt voor de Europese markt. Haarstukken die uit synthetisch materiaal bestaan zijn makkelijk verwerkbaar en kan door de gebruiker prima zelf worden onderhouden. Wel kan het op den duur wat pluizig worden en sommige soorten glanzen onnatuurlijk. De combinatie natuurlijk en synthetisch haar geeft de beste optie voor de verwerking van een haarstuk.

Handgeknoopt

Een handgeknoopt haarwerk heeft de hoogste kwaliteit. De haren zitten dichter op elkaar dan wanneer er met een machine wordt geknoopt. Een handgeknoopt exemplaar is wel veel duurder.

Onderhoud

Synthetische haarstukken kunnen zelf worden gewassen met daarvoor geschikte shampoos. Natuurlijk haar kan met een reguliere shampoo worden gereinigd. De neiging om te klitten is wel groter bij natuurlijk haar. Synthetisch haar neemt geen water op en is dus snel droog. Heeft u gekozen voor een permanente bevestiging dan zal er regelmatig opnieuw moeten worden bevestigd. De haarwerker zal dan ook het haarstuk reinigen en weer opnieuw in model brengen.

Delen

Eva's beauty & fashion blog

Goededag, Ik ben Eva. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in beauty en fashion. Ik probeer altijd bij te blijven met de nieuwste fashiontrends, al is dit heel lastig. Mij is namelijk opgevallen dat de fashion in Nederland heel anders is dan in andere westerse landen. Nederland heeft zo ook zijn eigen fashionstyle. Erg leuk natuurlijk want iedereen loopt er weer anders bij. Hoe hard grote winkelketes proberen om mee te draaien met wat de jeugd van tegenwoordig draagt, het zal ze niet lukken om volledig bij te blijven. Als je dus geïnteresseerd bent in de laatste kledingstijl zou je er goed aan doen mijn blog te blijven lezen. Verder behandel ik in deze blog stukjes over make-up en haar en deel ik linkjes naar interessante bedrijven en fashionistas. Veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen